Over mij

Robin Verheggen

Naar het begin

Op 30 juni 1991 ben ik geboren in Milheeze, een klein dorpje in Noord-Brabant. Na de havo ben ik naar Avans Hogeschool gegaan in ‘s-Hertogenbosch. Daar heb ik mijn diploma gehaald in Informatica (majors: Software engineering en Business and Information Systems).

Al vroeg begon mijn liefde voor muziek en specifiek: slagwerk. En ook de passie voor rallysport. De ELE Rally had vroeger een rallyproef die startte in Milheeze, daar nam mijn vader me mee naartoe en later reisden we samen stad en land af om naar rally’s te kijken.

Nu ga ik nog steeds regelmatig naar rally’s toe in binnen- en buitenland om te kijken en fotograferen. Naast rally en autosport bezoek ik steeds meer andere evenementen, zoals de luchtmachtdagen.

Rally en autosport

RobinV-Rally

Tijdens een vakantie in Duitsland, in 2008, kwam ik uit bij de Lebacherland Rallye. Een kleine, lokale rally. Ik had mijn camera bij me en daar heb ik de eerste echte foto’s van de rally. Dat wilde ik laten zien en vanuit daar is RobinV-Rally ontstaan. Dat groeide uit tot veel meer. Van lokale rally’s en het Nederlands kampioenschap tot het Wereldkampioenschap rally en zelfs tot verschillende woestijnrally’s en circuitraces.

RobinV-Rally begon als een website met mijn rallyfoto’s, daar kwam later rallynieuws bij. Actueel blijven kost echter veel tijd en dat was lastig te combineren met een studie, daarom ben ik op een gegeven moment weer terug gegaan naar foto’s. Nu is het moment daar om van RobinV-Rally naar RobinV-Web te gaan om meer dan alleen rally te presenteren en te gaan doen.

Pers

Van fotografie naar PR en coördinator

In 2011 werd ik gevraagd door Van Loon Racing om de website bij te houden tijdens de Dakar Rally. Die kans greep ik met beide handen aan. Dat is in de jaren die daarop volgen uitgegroeid tot PR manager, waarbij ik de media regel rondom de evenementen van Van Loon Racing. Daarbij zit soms de mogelijkheid om mee te gaan naar zo’n evenement en dat brengt unieke ervaringen met zich mee.

Daarnaast ben ik in 2013 en 2014 de coördinator geweest van de Ford Fiesta Sport Trophy in Nederland. Ik heb nog diverse andere werkzaamheden verricht voor teams in de rallysport.

Tegenwoordig ben ik nog steeds de PR manager bij Van Loon Racing en ben ik betrokken bij Rallymaniacs als het gaat om het schrijven van berichten voor op de website.